Montessori­förskolan Vaxholm


Här på Montessoriförskolan i Vaxholm använder vi Montessoripedagogiken som ett viktigt verktyg för att nå vår vision - att utbilda barn som kan, vill och vågar!

Omgivning
Montessoriförskolan i Vaxholm finns i nyrenoverade lokaler på Kullaskogsvägen 1 i utkanten av centrala Vaxholm. Förskolans gård bjuder på planteringar, en egen skogsglänta och fina förutsättningar för lek och lärande. I närheten av förskolan finns ett naturområde som vi ser fram emot att upptäcka tillsammans med barnen. 

Pedagogiken
Vi arbetar i en härlig förskola med mycket värme, ödmjukhet och stimulans, som vi uppnår genom samspel med alla våra hjälpsamma föräldrar och helt underbara barn.

Vi har goda teoretiska kunskaper i hur man ska arbeta för att gynna barnens språkutveckling.
På förskolan knyter inlärningen an till barnets egen utvecklingsnivå i de praktiska, sensoriska och kulturella ämnena, liksom i svenska och matematik. Vi bakar, putsar, stryker, diskar, målar, syr, sjunger, läser, skriver, räknar och mycket mera.

Alla barn vill lära. Arbetsro och arbetsglädje är viktiga förutsättningar för goda kunskaper. Barn som får arbeta ostört i sin egen takt och uppmuntras att tro på sin egen förmåga behöver inte uppleva att de misslyckas. Tvärtom ger det individualiserade arbetssättet alla barn möjlighet att känna glädjen av att lyckas.

Hos oss uppmuntras barnen att klara vardagssysslor själva, så som att äta själva, klä på och av sig själv och att gå på toaletten. Genom att klara av saker själva ger det barnen självständighet och glädje och stärker barnens självkänsla.

Dagrutinerna är trygga och välkända för barnen. Dom stimulerar alla delar av barnens utveckling - motoriskt, emotionellt, kulturellt, intellektuellt och socialt.

"Hjälp mig att göra det själv"...

Maria Montessori

Föräldraföreläsningar
Varje termin anordnas föreläsningar för föräldrar och nyfikna kring Montessoripedagogiken.

Övrigt
Förskolan består av två avdelningar. Nyckelpigan (1-3 år) och Spindeln (4-5 år). Våra kompetenta förskollärare ansvarar för att alla barn bemöts och stimuleras att växa utifrån sina förutsättningar. Grupperna samarbetar ibland i olika konstellationer under veckan. Blir du nyfiken att höra mer så är du varmt välkommen att boka ett besök!

Kontaktuppgifter

Förskolan: 08-541 323 55. Kom gärna och besök oss, men ring innan för bokning av dag.

Vår rektor Sofia Lindström Reback nås på sofia-lr@monvax.com eller 073-151 15 40

Köanmälan


Gör köanmälan till förskolan här:

Köanmälan

Nyckelpigan


På avdelningen Nyckelpigan finns plats för 12-14 barn i åldrarna 1-3 år. Vi arbetar aktivt med dagligen återkommande rutiner eftersom rutiner är trygghet för små barn, de gör tillvaron begriplig och förutsägbar.

Läs mer

Spindeln


På avdelningen Spindeln finns det plats för 16-17 barn i åldrarna 4-5 år. Vi lägger stort vikt vid att varje barn ska känna sig trygg i sig själv och i gruppen. Vi vill ge barnen de bästa förutsättningarna inför sin fortsatta skolgång.

Läs mer

Kontakt


Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan!

Sjukanmälan
Telefon: 08-541 337 50

Ledighetsansökan
Ladda ned pdf här


Förskolan
Telefon: 08-541 323 55
Rektor: 073-151 15 40
E-post: rektor@monvax.com

Kullaskogsvägen 1
185 37 Vaxholm

Skolan
Telefon: 073-151 15 40
E-post: rektor@monvax.com

Johannesbergsvägen 3A
185 31 Vaxholm

Fritids
Telefon: 073-368 80 68
E-post: rektor@monvax.com

Johannesbergsvägen 3A
185 31 Vaxholm

Elevhälsoteam
Skolsköterska: Annika Teiner
E-post: annika-teiner@monvax.com

Kurator: Vakant
E-post: rektor@monvax.com